Διακρίσεις για τους μαθητές του σχολείου μας που συμμετείχαν στον 5ο Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που πραγματοποιήθηκε στη Κοζάνη στις 16/2/2019.

Την 2η θέση κατέκτησε η ομάδα LegoStarsτης ΣΤ' Τάξης του Σχολείου μας για τη ρομποτική κατασκευή "Εργοστάσιο Παραγωγής Οξυγόνου στον Άρη" στην κατηγορία «Εποικισμός στον Άρη» με τους μαθητές Νταμπίκη Οδυσσέα, Ντίνα Σοφία, Πατσιούρα Αριστούλα, Σιακαβάρα Παναγιώτη, Χαντάβα Γεώργιο και Χατζηβασιλειάδη Σεραφείμ.

Την 3η θέση κατέκτησε η ομάδα LegoManiacsτης ΣΤ' Τάξης του Σχολείου μας για τη ρομποτική κατασκευή «Έξυπνες Ανεμογεννήτριες»στην κατηγορία «Αρχιπέλαγος Αιγαίο: Η τεχνολογία βοηθά να αναπτυχθούν τα νησιά» με τους μαθητές Γάκη Δανάη, Κιτσιούλη Δημήτριο, Κούσκουρα Στέλλα, Λόλα Ευάγγελο, Μωραΐτη Νίκο και Νίκου Δάφνηθέση και προκρίθηκαν στον τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στην Αθήνα.

Την 3η θέση κατέκτησε η ομάδα LegoFriendsτης Ε’ Τάξης του Σχολείου μας στην κατηγορία Ρομποτικό Ποδόσφαιρο 2x2 με τους μαθητές Γιαννούλα Κωνσταντίνο, Σιούλα Αναστασία και Γιαννούλα Γεώργιο και προκρίθηκαν στον τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στην Αθήνα

OΠανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Μαρτίου 2019 και συγκεκριμένα στο Κλειστό Ολυμπιακό Γήπεδο Γαλατσίου. Οι εμπειρία για τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς που παραβρέθηκαν ήταν μοναδική και ξεχωριστή. Είχαν την ευκαιρία να διαγωνιστούν ανάμεσα στις 100 καλύτερες ομάδες εκπαιδευτικής ρομποτικής απ’ όλη την Ελλάδα, στις αντίστοιχες κατηγορίες, να δουν και να πάρουν ιδέες από τα άλλα σχολεία που συμμετείχαν, να μιλήσουν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που παραβρέθηκε στον Διαγωνισμό αφού τελεί υπό την αιγίδα του, να μιλήσουν σε δημοσιογράφους και να περιγράψουν την εμπειρία τους, να περιηγηθούν στα εργαστήρια ρομποτικής που λειτουργούσαν παράλληλα, να έρθουν σε επαφή με σύγχρονες ψηφιακές τεχνολογίες και το κυριότερο να χαρούν, να χαρούν, να χαρούν…

Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά του σχολείου μας για την συμμετοχή και την επιτυχία τους και ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Διευθυντή του σχολείου μας, στον Σύλλογο Διδασκόντων και στον κάθε συνάδελφο ξεχωριστά για την συμπαράσταση στο πρόσωπο μου, τόσο την ηθική όσο και την πρακτική και ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για την ηθική και υλική του συμπαράσταση. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την καθηγήτρια των καλλιτεχνικών Σαπνάρα Ευδοξία, που χωρίς την απίστευτη καλλιτεχνική της δουλειά στις μακέτες των κατασκευών, δεν θα μπορούσαμε να παρουσιάσουμε τόσο όμορφα τις ρομποτικές μας κατασκευές.

Η καθηγήτρια Πληροφορικής

    Λιάμπα Θεοδούλα

Φωτογραφίες από τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό στην Αθήνα

 

Φωτογραφίες από τον Περιφερειακό Διαγωνισμό στην Κοζάνη

 

Φωτογραφίες από τις προετοιμασίες

 

Πληροφορίες για την κατασκευή "Οι έξυπνες ανεμογεννήτριες" θα βρείτε στο Φυλάδιο1, και στο Φυλάδιο2  και η εικόνα της κατασκευής.

Πληροφορίες για την κατασκευή "Εργοστάσιο παραγωγής Οξυγόνου" θα βρείτε στο Φυλάδιο1  και η εικόνα της κατασκευής.

Πληροφορίες για την κατασκευή Ρομποτικός Ποδοσφαιριστής θα βρείτε στο Φυλάδιο και η εικόνα της κατασκευής.

Οι Τέσσερις Εποχές

Ρατσισμός - Διαφορετικότητα

Ανακύκλωση