• Καλό καλοκαίρι!

  • Καλό καλοκαίρι!

  • Καλό καλοκαίρι!

Το δώρο που ετοίμασε η εικαστικός μας, η κυρία Φιλιώ Κουρκούτη, έφτασε στον προορισμό του και κοσμεί το γραφείο του διευθυντή του σχολείου Mehmet Akif Ilkokulu κ. Selahattin Artuç, ο οποίος μας έστειλε τις ευχαριστίες του. Η συνεργασία των σχολείων μας συνεχίζεται, ο κόσμος φαίνεται όλο και πιο μικρός....

erasmus

Την Πέμπτη, τελευταία μέρα της επίσκεψης, κάναμε μια συνολική αποτίμηση της επίσκεψης, απαντήσαμε σε ερωτήματα για τη λειτουργία του σχολείου αλλά και γενικά για το εκπαιδευτικό σύστημα στην Ελλάδα και εκείνες στις δικές μας ερωτήσεις για τη λειτουργία των σχολείων στη χώρα τους, κάνοντας μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση γενικά, για θέματα παιδείας. Στη συνέχεια πήγαμε στο Πολιτιστικό Κέντρο Γρεβενών όπου παρακολουθήσαμε την θεατρική παράσταση "Μήδεια" από την Θεατρική Ομάδα "Εξ αμάξης",https://www.facebook.com/examaxis1?locale=el_GR, τη μαθητική Θεατρική Ομάδα του 2ου Γενικού Λυκείου, του 1ου και του 2ου Γυμνασίου Γρεβενών. Στο φουαγιέ του θεάτρου, οι θεατές είχαν την ευκαιρία γευσιγνωσίας μανιταριών από τους Μανιταρόφιλους Γρεβενών, με την ευγενική χορηγία του Δήμου Γρεβενών και τη συνεισφορά του υπεύθυνου Πολιτιστικών Θεμάτων κ. Χρήστου Χαντέ καθώς και με την παρουσία εκπροσώπων του Δήμου για την προσφορά του Λευκώματος ''Βάλια Κάλντα'' ως αναμνηστικό στους εκπαιδευτικούς των αποστολών. Η μέρα τελείωσε με γλέντι στις "ΑΥΛΑΙΣ". Αποχαιρετίσαμε τα παιδιά και τους συνεργάτες και φίλους καρδιάς πλέον, με την υπόσχεση η συνεργασία των σχολείων μας να συνεχίσει και στο μέλλον.
Μια εβδομάδα μοναδικών εμπειριών για όλους μας και μια ευκαιρία να αναλογιστούμε πόσα κερδίζουμε, πόσα πράγματα μπορεί να γίνουν και πόσο καλύτεροι γινόμαστε όλοι μας όταν συνεργαζόμαστε και μοιραζόμαστε. Σχολεία, Δήμος, γονείς, φορείς, όλοι συμμετείχαν και συνεισέφεραν στο πολύ ωραίο αποτέλεσμα. Μικρά βήματα για μια πιο ουσιαστική αλλαγή. Αλλάζουμε εμείς για να αλλάξει και ο κόσμος!
Την Τετάρτη 15-05-2024, τρίτη μέρα της επίσκεψης, πάλι με το 1ο Λύκειο Γρεβενών, που τους ευχαριστούμε γιατί δέχτηκαν να συνεργαστούμε, ξεναγηθήκαμε στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γρεβενών, επισκεφτήκαμε τον Νεολιθικό οικισμό στο Δισπηλιό και το Λαογραφικό Μουσείο Καστοριάς.
Την Τρίτη, δεύτερη μέρα της επίσκεψης, οι φιλοξενούμενοι εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν μια δίωρη δειγματική διδασκαλία στο μάθημα της Μελέτης Περιβάλλοντος με θέμα τα ΓΡΕΒΕΝΑ, με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών του ΚΕΔΑΣΥ στην Δ’ τάξη. Η διδασκαλία ήταν έτσι δομημένη ώστε να ενισχύει την συμπερίληψη και να μπορούν να συμμετέχουν σε αυτή εξίσου και οι μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, χρησιμοποιώντας τη μέθοδο της Διαφοροποιημένης Διδασκαλίας. Στη συνέχεια μέσω τηλεδιάσκεψης γνωρίσαμε τα παιδιά στις τάξεις των εκπαιδευτικών που φιλοξενούμε, το Διευθυντή και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου. Παρουσιάσαμε το σχολείο και τις πρακτικές μας και αυτές τις αντίστοιχες πληροφορίες για το σχολείο και τη χώρα τους, ανταλλάξαμε δώρα και έγιναν πολύ εποικοδομητικές συζητήσεις μεταξύ μας.
Το απόγευμα συναντηθήκαμε με εκπαιδευτικούς και μαθητές του 1ου Λυκείου Γρεβενών που αυτή την εβδομάδα φιλοξενούν εκπαιδευτικούς και μαθητές από την Πολωνία και την Ιταλία στο πλαίσιο του προγράμματος Discover Undiscovered- ευρωπαϊκό πρόγραμμα Εrasmus 2022-1-PL01-KA210-SCH-000084432 και στη λογική του ανοίγματος του σχολείου σε συνεργασία με άλλα σχολεία, φορείς κτλ ακολουθήσαμε κοινό πρόγραμμα που περιλάμβανε ξενάγηση στο Λαογραφικό Μουσείο Γρεβενών, ξενάγηση στην πόλη από τα παιδιά του 1ου Λυκείου, επίσκεψη στον Δήμαρχο κ. Ταταρίδη και παρακολούθηση της Περιφοράς για την εορτή του Αγίου Αχιλλείου.

Άνοιγμα του σχολείου, συμμετοχή, συνεργασία, συμπερίληψη. Σε αυτό το πλαίσιο τη Δευτέρα καλωσορίσαμε δύο εκπαιδευτικούς την Yasemin Akay και Zeynep Özay από το σχολείο Mehmet Akif IIkokulu στην πόλη Zile/Tokat της Τουρκίας που επισκέπτονται το σχολείο μας για παρακολούθηση εργασίας-job shadowing (με κύριο θέμα τους τη συμπερίληψη) για μία εβδομάδα μέσω του προγράμματος ERASMUS.

Με πολλή χαρά τις δεχτήκαμε, τις δείξαμε το σχολείο μας, τον τρόπο διδασκαλίας μας, ανταλλάξαμε απόψεις και διασκεδάσαμε.

Τη Δευτέρα, πρώτη μέρα της φιλοξενίας έγιναν διάφορες δράσεις από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου και του ΚΕΔΑΣΥ που παρουσίασαν Παραολυμπιακά αθλήματα στα οποία τα παιδιά συμμετείχαν με μεγάλο ενθουσιασμό. Ευχαριστούμε πολύ το ΚΕΔΑΣΥ Γρεβενών που συμμετείχε με πολύ ενδιαφέρουσες δράσεις.

Το απόγευμα επισκεφτήκαμε τον Πολιτιστικό-Χορευτικό σύλλογο ΠΙΝΔΟΣ, που για άλλη μια φορά ήταν αρωγοί στις δραστηριότητες του σχολείου μας. Τους ευχαριστούμε για την προθυμία και τη θερμή υποδοχή στους φιλοξενούμενούς μας. 

Οι Τέσσερις Εποχές

Ρατσισμός - Διαφορετικότητα

Ανακύκλωση