Την Τρίτη 2 Απριλίου παγκόσμια ημέρα του παιδικού βιβλίου και την Πέμπτη 4 Απριλίου τιμήσαμε αυτή την γιορτή των γραμμάτων και του πνεύματος μαζί με την Β΄ και την Γ΄ τάξη του 3ουδημοτικού σχολείου Γρεβενών. Τους μαθητές συνόδεψαν οι εκπαιδευτικοί Αθηνά Τζιάλλα, Μαρίνα Σπηλιώτη, Παναγιώτα Ντάγκα.
Η Βιβλιοθήκη στα πλαίσια του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας παιδικού βιβλίου έχει ετοιμάσει μια σειρά δράσεων για όλη την εβδομάδα: εκπαιδευτικά προγράμματα, συναντήσεις με συγγραφείς, εικονογράφους, αφηγήσεις παραμυθιών με στόχο να ενθαρρύνουμε τα παιδιά να έρθουν πιο κοντά στο βιβλίο, να καταλάβουν την αξία του, με την ελπίδα ότι το διάβασμα θα γίνει η αγαπημένη τους συνήθεια!
Τα παιδιά με πολύ ενθουσιασμό γέμισαν με φωνές και χαμόγελα τη βιβλιοθήκη. Ξεκινήσαμε μιλώντας για τη ζωή και το έργο του σπουδαίου παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν του οποίου τη γενέθλια ημέρα τιμούμε με αυτή την παγκόσμια γιορτή.

Στα πλαίσια εκπαιδευτικής εκδρομής οι μαθητές της Δ' Τάξης είχαν την ευκαιρία μαζί με τις δασκάλες Παπανίκου Παναγιώτα και Ντάγκα Παναγιώτα να επισκεφτούν τον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο της Βεργίνας καθώς και την πόλη της Έδεσσας, όπου εκτός από τους επιβλητικούς καταράκτες, επισκέφτηκαν έναν παραδοσιακό νερόμυλο και το μουσείο Νερού όπου πήραν μέρος σε εκπαιδευτικές δράσεις για την παρουσία του νερού στις "Πέντε Αισθήσεις". 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Στα πλαίσια περιβαλοντικού προγράμματος που πραγματοποιήθηκε κατά το σχολλικό έτος 2018-19 από τους εκπαιδευτικούς Τσεπίδη Βασίλειο και Θεοχαροπούλου Ευαγγελία με τις τάξεις Ε1 και Ε2, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική διήμερη εκδρομή στην Κόνιτσα για την παρακολούθηση στο ΚΠΕ Κόνιτσας του προγράμματος «Παραδοσιακοί Οικισμοί & Φύση».

Η εκδρομή περιελάμβανε την ξενάγηση στον παραδοσιακό οικισμό του χωριού Πυρσόγιαννη, την επίσκεψη στην παραδοσιακή γέφυρα της Κόνιτσας, επίσκεψη και ξενάγηση στο Γεωπάρκο Αώου-Βίκου, την παρακολούθηση προβολών και τη συμμετοχή των μαθητών σε εκπαιδευτικά παιχνίδια, περιβαλλοντικές διαδρομές, και οικολογικές περιηγήσεις.

 

"'Ενα σπίτι μακρυά από το σπίτι" ήταν ο τίτλος του διαγωνισμού που προκυρύχθηκε από την Ύπατη Αρμοστία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα υπό τηνΑιγίδα του Υπουργείου Παιδείας. Οι μαθητές της ΣΤ' Τάξης με την δασκάλα τους Παρσκευά Μαίρη, διαπραγματεύτηκαν μέσα από βίντεο, ιστορίες, εικόνες, διαδραστικά παιχνίδια θέματα απου αφορούν τους πρόσφυγες και την εγκατάλειψη του τόπου τους. Η μαθήτρια Στέλλα Κούσκουρα έγραψε και εικονογράφισε ένα όμορφο και συγκινητικό παραμύθι παίρνοντας μέρος στον διαγωνισμό.DSCN2283

DSCN2280

Οι Τέσσερις Εποχές

Ρατσισμός - Διαφορετικότητα

Ανακύκλωση