• Εγγραφές Σχ Έτους 2022-23

  • Εγγραφές Σχ Έτους 2022-23

  • Εγγραφές Σχ Έτους 2022-23

  • Εγγραφές Σχ Έτους 2022-23

  • Εγγραφές Σχ Έτους 2022-23

  • Εγγραφές Σχ Έτους 2022-23

  • Εγγραφές Σχ Έτους 2022-23

  • Εγγραφές Σχ Έτους 2022-23

 Οι μαθητές της Α΄ και  Β΄ τάξης  μαθαίνουν τα ζωάκια της φάρμας  και της ζούγκλας κατασκευάζοντας τα πρώτα τους διοράματα  με την βοήθεια της κυρίας των Αγγλικών Ράσσιου Ελευθερίας.

Αγγλικά Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και χοροί από μαθητές του Α1 και Α2

Υπεύθυνη Καθηγήτρια

Ράσσιου Ελευθερία, ΠΕ06

  

LAPBOOKS

Στο μάθημα των Αγγλικών

   Οι Αμερικάνοι τα λένε lapbook γιατί όταν ανοίγουν, καταλαμβάνουν όλη την αγκαλιά του παιδιού. Πρόκειται για μεγάλους χειροποίητους φακέλους όπου  ο μαθητής  παρουσιάζει μία εργασία. Η εργασία είναι συνήθως ένα θέμα που το έχει προσεγγίσει από όσες περισσότερες πλευρές μπορεί. Το κάθε κομμάτι της εργασίας γράφεται σε μικρά βιβλιαράκια που έχουν  διάφορα σχήματα (σύμφωνα με το θέμα) και τα οποία κολλάμε  πάνω στο lapbook. Πολλά τέτοια βιβλιαράκια ολοκληρώνουν το τελικό project.

Το lapbook μπορεί να γίνει από ένα μόνο μαθητή, μπορεί να γίνει και σε συνεργασία, μπορεί όμως να δημιουργηθεί και από ολόκληρη την τάξη. Φέτος, τα δύο τμήματα  της Δ΄τάξης, έφτιαξαν το lapbook “MagicBook”,στο μάθημα των Αγγλικών με την κ. Ράσσιου Ελευθερία. “MagicBook” είναι και το όνομα του βιβλίου των Αγγλικών τους. Το διασκέδασαν πάρα πολύ και θα γίνει  ένα πολύ όμορφο ενθύμιο  από το σχολείο τους.

   Παρακάτω είναι μερικά από τα lapbookτων μαθητών.

Υπεύθυνη Καθηγήτρια 

Ράσσιου Ελευθερία, ΠΕ06

Ένα από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια στην Αμερική είναι το Easter egg hunt game δηλαδή  το κυνήγι των πασχαλινών αβγών. Σ’ αυτό το παιχνίδι, σύμφωνα με την παράδοση, το φανταστικό λαγουδάκι του Πάσχα φέρνει αβγά στα παιδάκια. Είναι κατά κάποιο τρόπο ο πασχαλιάτικος  Αι- Βασίλης. Οι γονείς των παιδιών κρύβουν αβγά στον κήπο ή σ’ένα πάρκο και τα παιδιά πρέπει να τα βρουν και να γεμίσουν το καλαθάκι τους. Εμείς φέτος το παίξαμε σε μία όμορφη περιοχή της πόλης μας, το Καστράκι  και το παιδάκι που βρήκε και γέμισε το καλαθάκι του με  τα περισσότερα αβγά κέρδισε ένα σοκολατένιο λαγουδάκι. 

Υπεύθυνη Καθηγήτρια

Ράσσιου Ελευθερία, Αγγλικών

          Οι μαθητές των Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξεων του 3ου Δημοτικού Σχολείου ,στο μάθημα των Αγγλικών με τις κ. Ράσσιου Ελευθερία και Λαδά Ζωή, συμμετείχαν στην παγκόσμια δράση Students Rebuild Healing Classrooms - Pinwheels for Peace.
Οι μαθητές έφτιαξαν pinwheels, μικρούς χάρτινους ανεμόμυλους, τους ζωγράφισαν, έγραψαν μηνύματα αγάπης και αλληλεγγύης και τους ταχυδρομήσαμε στην Αμερική. Το Ίδρυμα Μπέζος στην Αμερική (The Bezos Family Foundation) θα δωρίσει για κάθε μύλο 2 δολάρια στο IRC (International refugee committee).
Οι ανεμόμυλοι που φτιάχτηκαν ήταν 150, άρα 300 δολάρια για να βοηθήσουμε τα προσφυγόπουλα να συνεχίσουν τη μάθηση τους, και να αποκτήσουν έτσι δικαίωμα σε ένα καλύτερο αύριο. Ήταν ένας δημιουργικός και ευχάριστος τρόπος για να βοηθήσουμε και ελπίζουμε να ακολουθήσουν και άλλα σχολεία σ' αυτήν την όμορφη δράση προσφοράς.
Για περισσότερες πληροφορίες:
http://studentsrebuild.org/find-challenge/syria-challenge
?#?SRSyria?

 

Οι Τέσσερις Εποχές

Ρατσισμός - Διαφορετικότητα

Ανακύκλωση