• Καλό καλοκαίρι!

  • Καλό καλοκαίρι!

  • Καλό καλοκαίρι!

 Οι μαθητές της Α΄ και  Β΄ τάξης  μαθαίνουν τα ζωάκια της φάρμας  και της ζούγκλας κατασκευάζοντας τα πρώτα τους διοράματα  με την βοήθεια της κυρίας των Αγγλικών Ράσσιου Ελευθερίας.

LAPBOOKS

Στο μάθημα των Αγγλικών

   Οι Αμερικάνοι τα λένε lapbook γιατί όταν ανοίγουν, καταλαμβάνουν όλη την αγκαλιά του παιδιού. Πρόκειται για μεγάλους χειροποίητους φακέλους όπου  ο μαθητής  παρουσιάζει μία εργασία. Η εργασία είναι συνήθως ένα θέμα που το έχει προσεγγίσει από όσες περισσότερες πλευρές μπορεί. Το κάθε κομμάτι της εργασίας γράφεται σε μικρά βιβλιαράκια που έχουν  διάφορα σχήματα (σύμφωνα με το θέμα) και τα οποία κολλάμε  πάνω στο lapbook. Πολλά τέτοια βιβλιαράκια ολοκληρώνουν το τελικό project.

Το lapbook μπορεί να γίνει από ένα μόνο μαθητή, μπορεί να γίνει και σε συνεργασία, μπορεί όμως να δημιουργηθεί και από ολόκληρη την τάξη. Φέτος, τα δύο τμήματα  της Δ΄τάξης, έφτιαξαν το lapbook “MagicBook”,στο μάθημα των Αγγλικών με την κ. Ράσσιου Ελευθερία. “MagicBook” είναι και το όνομα του βιβλίου των Αγγλικών τους. Το διασκέδασαν πάρα πολύ και θα γίνει  ένα πολύ όμορφο ενθύμιο  από το σχολείο τους.

   Παρακάτω είναι μερικά από τα lapbookτων μαθητών.

Υπεύθυνη Καθηγήτρια 

Ράσσιου Ελευθερία, ΠΕ06

Οι Τέσσερις Εποχές

Ρατσισμός - Διαφορετικότητα

Ανακύκλωση