• Καλό Πάσχα

  • Καλό Πάσχα

Μια ολιστική προσέγγιση της εκπαίδευσης, εντός του πλαισίου της παγκόσμιας Πολιτειότητας και της Βιωσιμότητας, δε θα ήταν επαρκής χωρίς τη συμπερίληψη της ηθικής για τα ζώα, καθώς και της σχέσης των έμβιων όντων του πλανήτη με τον άνθρωπο. Με βάση τις πιο πρόσφατες θεωρίες στο πεδίο της βιοηθικής επισημαίνεται η αναγκαιότητα να απομακρυνθούμε από τον ανθρωποκεντρισμό και να αναγνωρίσουμε πλήρως την εγγενή αξία κάθε μορφής ζωής αυτού του πλανήτη. Στο πλαίσιο αυτό, στις 4 Απριλίου, την «Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας» στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκαν δράσεις με σκοπό την προώθηση, την ευαισθητοποίηση και την ανάπτυξη της φιλοζωίας στα παιδιά. Μία από αυτές ήταν η απόφαση των παιδιών να ταΐσουν τα αδέσποτα ζώα που βρίσκονται κοντά μας. Εκεί, μοιράστηκαν τη θετική τους ενέργεια και αγάπη με τα ζώα, δείχνοντας έτσι ότι μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο με μικρές πράξεις αγάπης.
**Ευχαριστούμε πολύ τον κτηνίατρο κύριο Φώτη Αμπατζίδη που με προθυμία ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του σχολείου να μιλήσει στα παιδιά σχετικά με την ημέρα φιλοζωίας. 
 
Επίσης οι τάξεις Α' και Ε1', μαζί με τις δασκάλες τους κυρία Πόπη Ζησοπούλου, Μαίρη Παρασκευά και Σοφία Ακριτίδου, πραγματοποίησαν μια πολύ όμορφη δράση, για να τιμήσουν αυτή τη μέρα. Όλοι μαζί διάβασαν το παραμύθι "Αν μ' αγαπούσες λίγο" και μίλησαν για το πώς οφείλουμε να συμπεριφερόμαστε στα ζώα, αδέσποτα και μη. Στο τέλος οι μαθητές έφτιαξαν μια ωραία αφίσα - κολάζ κι έστειλαν το δικό τους μήνυμα αγάπης, φροντίδας και προστασίας των ζώων. 

Οι Τέσσερις Εποχές

Ρατσισμός - Διαφορετικότητα

Ανακύκλωση