• Εγγραφές Σχ Έτους 2022-23

  • Εγγραφές Σχ Έτους 2022-23

  • Εγγραφές Σχ Έτους 2022-23

  • Εγγραφές Σχ Έτους 2022-23

  • Εγγραφές Σχ Έτους 2022-23

  • Εγγραφές Σχ Έτους 2022-23

  • Εγγραφές Σχ Έτους 2022-23

  • Εγγραφές Σχ Έτους 2022-23

Το τμήμα Ε2 του σχολείου μας με υπεύθυνο τον δάσκαλο της τάξης Αργύρη Καραλιόλιο, στα πλαίσια του προγράμματος e-twinning "Μαγευτικά Παραμυθοταξίδια στην Ευρώπη " ασχολήθηκαν με ευρωπαϊκά παραμύθια τα οποία επέλεξαν οι ίδιοι οι μαθητές και στη συνέχεια τα κατέγράψαν, τα μετέφρασαν, τα εικονογράφησαν και τα επένδυσαν μουσικά.  

Αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμά που υλοποιείται μπορείται να δείτε εδώ 

https://twinspace.etwinning.net/45871/home

Αναλυτικότερα

Στα πλαίσια του προγράμματος etwinning  "Μαγευτικά παραμυθοταξίδια στην Ευρώπη! ασχοληθήκαμε με το παραδοσιακό παραμύθι της Κύπρου "Ο Διγενής Ακρίτας, η Ρήγαινα και το νερό". Το διαβάσαμε, το ηχογραφήσαμε, το εικονογραφήσαμε, το κάναμε video και e-book (http://joom.ag/I0sL).

 

 

 Οι χριστουγεννιάτικες κάρτες μας για τους συνεργάτες μας 

  

 

Οι μαθητές παρακολούθησαν στο δημοτικό θέατρο Γρεβενών το θεατρικό έργο: "Το παραμύθι χωρίς όνομα" (της Πηνελόπης Δέλτα, σε διασκευή του Ιάκωβου Καμπανέλλη). Στη συνέχεια στην τάξη έγραψαν και ζωγράφισαν τις εντυπώσεις τους.

 

Πήραμε και τις πρώτες κάρτες από τα συνεργαζόμενα σχολεία του eTwinning συγκεκριμένα από το 10ο δημοτικό σχολείο Αιγάλεω και από το Ιδιωτικό Δημοτικό Σχολείο Νασταύθμου Σούδας Κρήτης, καθώς και το παραμύθι που μας έστειλε για να δουλέψουμε το Δημοτικό Σχολέιο Ασγάτας Κύπρου "Αραδαφνούσα".

 

Από τα Γιάννενα στην τάξη μας το συνεργατικό παραμύθι "Το προσφυγόπουλο της Κερύνειας" και γράψαμε και εμείς τη δική μας συνέχεια (http://joom.ag/h5WY).

Γράψαμε το παραμύθι "Αροδαφνούσα" με βάση την εικονογράφηση και τους χαρακτηρισμούς προσώπων που μας έστειλαν οι μαθητές του δημοτικού σχολείου Ασγάτας  Κύπρου. Τα διαβάσαμε και οι μαθητές επέλεξαν σαν καλύτερο αυτό της Αριστούλας για να στείλουμε στην Κύπρο:

"Μια φορά κι έναν καιρό ζούσε μια όμορφη πριγκιποπούλα που την έλεγαν Αροδαφνούσα.

Κάποτε η Αροδαφνούσα γνώρισε έναν πρίγκιπα τον Ρήγα, ένα όμορφο κι ευγενικό παλικάρι. Ο Ρήγας την πήρε στο κάστρο του  προκειμένου να την παντρευτεί.

Η μητέρα του Ρήγα, η Ρήγαινα, δεν την συμπαθούσε καθόλου. Την κακομεταχειριζόταν και ανάγκασε το Ρήγα να παντρευτεί άλλη γυναίκα και η Αροδαφνούσα δούλευε ως υπηρέτρια.

Μια μέρα η Ρήγαινα έδιωξε από το παλάτι την Αροδαφνούσα και την έκλεισε σε ένα μοναστήρι.

Ο ρήγας έψαξε να την βρει, αλλά όταν τη βρήκε ήταν ήδη πολύ αργά. Η Αροδαφνούσα ξεψύχησε στα χέρια του."

Διαβάστε εδώ και το παραμύθι που έγραψε ο Νίκος:

"Η Αροδαφνούσα

Η Αροδαφνούσα ήταν ένα συνηθισμένο κορίτσι. Η ζωή της άλλαξε όταν την βρήκε ένας πρίγκιπας. Ο πρίγκιπας την παντρεύτηκε και την πήρε στο κάστρο του.

Η Αροδαφνούσα ζούσε καλά με το Ρήγα. Αυτό όμως δεν κράτησε για πολύ καιρό. Ο Ρήγας έφερε τη μάνα του στο κάστρο. Η μάνα του μισούσε την Αροδαφνούσα.

Μια μέρα όταν ο Ρήγας έφυγε για ένα μεγάλο ταξίδι, η μάνα του κούραζε και βασάνιζε πολύ την Αροδαφνούσα. Μετά την έδιωξε. Η Αροδαφνούσα έφυγε και περιπλανιόταν για τρεις ημέρες ώσπου βρήκε ένα μοναστήρι και έμενε εκεί.

Όταν ο Ρήγας γύρισε πήγε στο κάστρο και δεν βρήκε την Αροδαφνούσα. Ρώτησε τη μάνα του η οποία προσποιήθηκε πως δεν ξέρει που είναι. Μετά πήγε να ψάξει. Αφού έψαξε πάρα πολύ, τελικά την βρήκε στο μοναστήρι. Ήταν όμως πολύ αργά, γιατί τη βρήκε λίγο πριν πεθάνει…"

 

Οι μαθητές της Ε΄ τάξης του ΙΑ΄ δημοτικό σχολείου Πάφου Κύπρου "Άγιος Σπυρίδωνας"  έστειλαν στους μαθητές επιστολές γνωριμίας στους μαθητές της Ε΄ τάξης του σχολείου μας. Σήμερα οι μαθητές μας τους απάντησαν. Για το σκοπό αυτό πραγματοποιήσαμε και τηλεδιάσκεψη γνωριμίας.

 

"Το προσφυγόπουλο της Κερύνειας" Το παραμύθι αυτό έγραψαν 10 σχολεία από την Ελλάδα και την Κύπρο στα πλαίσια του προγράμματος eTwinning 2017-2018 "Μαγευτικά παραμυθοταξίδια στην Ευρώπη", αλλά και  για το "πρόγραμμα / Διαγωνισμό: Κύπρος-Ελλάδα-Ομογένεια: εκπαιδευτικές γέφυρες" που διοργανώνουν η  Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, η Πρεσβεία της Κύπρου στην Ελλάδα – Μορφωτικό Γραφείο – Σπίτι της Κύπρου, το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ελλάδος.

 

Οι Τέσσερις Εποχές

Ρατσισμός - Διαφορετικότητα

Ανακύκλωση